• Panorama miasta Białystok, widok z lotu ptaka, z lewej strony znajduje się Pałac Branickich na środku Katedra Białostocka Kościół Farny

Departament Komunikacji Społecznej

ul. Słonimska 1

15-950 Białystok

opinia@um.bialystok.pl

Formularz kontaktowy

Dodana: 18.12.2015 08:58

Konsultacje zostały przeprowadzone w oparciu o zapisy ustawy z dnia 24 kwietnia 2003r. o działalności pożytku publicznego i wolontariacie (Dz. U. z 2014r. poz. 1118 z póżn.zm.) oraz postanowienia uchwały nr LX/800/10 Rady Miejskiej Białegostoku z dnia 25 października 2010r. w sprawie zasad i trybu przeprowadzania konsultacji społecznych z organizacjami pozarządowymi i innymi podmiotami prowadzącymi działalność w zakresie pożytku publicznego projektów aktów prawa miejscowego w dziedzinach dotyczących działalności statutowej organizacji pozarządowych (Dz. Urz. Woj. Podl. z 2010r. Nr 282 poz. 3597).

Adresatami konsultacji były organizacje pozarządowe oraz podmioty, o których mowa w art. 3 ust 3. ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, prowadzące działalność statutową na terenie Miasta Białegostoku.

Konsultacje odbyły się w dniach 25 listopada – 6 grudnia 2015r. Projekt Uchwały w sprawie przyjęcia „Miejskiego programu działań na rzecz rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz przestrzegania praw osób niepełnosprawnych na lata 2016-2020” wraz z ankietą konsultacyjną został zamieszczony na stronie internetowej Miasta Białystok www.bialystok.pl w zakładce „organizacje pozarządowe” i „osoby niepełnosprawne” oraz na miejskim portalu konsultacyjnym www.opinie.bialystok.pl.

Celem konsultacji było poznanie opinii dotyczącej projektu Uchwały w sprawie przyjęcia „Miejskiego programu działań na rzecz rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz przestrzegania praw osób niepełnosprawnych na lata 2016-2020”. Podmioty uczestniczące w konsultacjach mogły przedstawić swoje uwagi poprzez złożenie w formie pisemnej ankiety konsultacyjnej (osobiście w siedzibie Departamentu Spraw Społecznych Urzędu Miejskiego w Białymstoku ul. Bema 60/1, bądź przesłanie pocztą elektroniczną na wskazany adres mailowy).

Do dnia 6 grudnia 2015r. nie wpłynęła za pomocą w/w ankiety żadna opinia ani uwaga.

Sprawozdanie z konsultacji

rozmiar: 241.28 KB PDF pobierz